Avanto2011.fi on avanto- tai talviuinnista kertova sivusto, jonka tarkoitus on esitellä lajia etenkin ihmisille, jotka eivät sitä tunne. Avantouinti on suosiotaan jatkuvasti kasvattava aktiviteetti, jonka harrastajat kehuvat sen tuomaa hyvänolontunnetta ja terveydellisiä etuja.

Lue sivuiltamme, mitä tarvitset harrastuksen aloittamiseen. Talviuinti ei ole välineurheilua, joten se on edullinen harrastus, joka voi kuitenkin tuoda paljon iloa. Tietyt välineet voivat tehdä uinnista mukavampaa, etenkin jos lajista innostuu. Täältä löydät myös vinkkejä aloittelijoille. Lajin aloittaminen ei ole vaikeaa, ja yleensä uimapaikalta löytyykin joku, joka voi opastaa. Meidän vinkeillämme pääset kuitenkin alkuun ja saat kaiken irti ensimmäisestä pulahduksestasi.

Täältä voi myös löytää tietoa avantouinnin terveysvaikutuksista. Talviuinti on suhteellisen vähän tutkittu laji, sillä sillä on vain muutamia satoja tuhansia säännöllisiä harrastajia ympäri maailman. Laji ei sovellu kaikille, mutta perusterveeseen henkilöön sillä voi olla hyviä vaikutuksia. Lisäksi itsensä ylittäminen sekä adrenaliini- ja endorfiinikuohut, joita kylmään veteen meneminen aiheuttaa ovat monien mielestä huikea kokemus.

Tutustu myös avantouintitapahtumiin ja perinteisiin Suomessa sekä ulkomailla. Lajissa kilpaillaan aktiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Talviuintia ei harrasteta kaikkialla, joten kilpailut eivät ole massiivisia. Monissa maissa talviuintiin liittyy mielenkiintoisia perinteitä. Se saattaa olla pelkkä pulahdus uudenvuodenpäivänä tai päivittäinen rutiini, kuten monella suomalaisella. Tutustu myös moniin lajeihin, jotka ovat samankaltaisia avantouinnin kanssa. Lue pohjoisamerikkalaisista jääkarhusukelluksista ja Venäjän ortodoksisista perinteistä sivuillamme!

Avantouinti on mielenkiintoinen laji, josta riittää luettavaa ja opittavaa. Jännittävintä on kuitenkin itse lajin kokeileminen. Siksi myös moni turisti päätyy kokeilemaan pulahdusta jäiseen veteen Suomessa vieraillessaan. Kylmään veteen meneminen vaatii monilta paljon. Se tiivistää suomalaisen sisun: jotta jotain saavuttaa, on ylitettävä itsensä ja oltava vahva.